Paardenpaspoort

Samenwerking en registratie

Wij werken nauw samen met de NVWA (Nederlandse voedsel en waren autoriteit) en staan onder streng toezicht van hun

Geldig paspoort bij paard

Iedereen die een paard of pony houd moet voor deze een paardenpaspoort hebben. In het paspoort staan de indificatiegegevens van het dier zoals het levensnummer, chipnummer, schets en/of foto. In het paspoort staan ook welke medische behandelingen het dier heeft gehad. Het paspoort is een identiteits bewijs van het paard.

Chip verplicht

Een paard moet ook een transponder (chip) hebben. Dit geldt voor alle paarden en pony’s in de Europese Unie die na 1 juli 2009 zijn geboren. Een chip zit in de hals van het dier en koppelt het paard aan het paspoort.

Slacht

Een paarden paspoort is alleen geldig met een hoofdstuk Medische behandelingen. In het hoofdstuk Medische behandelingen staat of een dier wel of niet geslacht kan worden voor menselijke consumptie.
Een paard mag niet geslacht worden voor menselijke consumptie als:

  • de eigenaar dit niet wil
  • de tijd tussen de geboorte en uitgifte van het paspoort langer dan 6 maanden is.
  • het paard bepaalde medicijnen krijgt en de houder en de verantwoordelijke dierenarts hiervoor een handtekening hebben gezet.

I&R controleur

In mijn vrije tijd ben ik werkzaam als indificatie en registratie (I&R) controleur voor de KNHS. Hierdoor krijg ik veel en verschillende paspoorten door mijn handen. Ik vind het mooi dat mijn hobby en werk hierdoor samenkomen. Zo zullen we altijd samen het paspoort doornemen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie?

Wij zullen ervoor zorgen dat alles goed geregeld wordt.
Neem contact met ons op om alles samen te bespreken, door te nemen en te checken.

06-53922415 Contact
adminPaardenpaspoort